Ενεργειακοί Υαλοπίνακες

Ενεργειακοί υαλοπίνακες «2 εποχών»
Οι υαλοπίνακες «2 εποχών» είναι ιδανικοί σε κλίματα με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Μαζεύουν τη ζέστη του ήλιου και τη διατηρούν στο χώρο.
Ενεργειακοί Yαλοπίνακες «4 εποχών»
Οι υαλοπινάκες που είναι γνωστοί στην αγορά και με την ονομασία «4 Εποχών» υπό την έννοια ότι λειτουργούν αποδοτικά όλο το χρόνο, ιδιαίτερα όταν ο καυτός ήλιος «κτυπάει» τα τζάμια, κυρίως το καλοκαίρι. Το πρόσθετο χαρακτηριστικό των ενεργειακών υαλοπινάκων «4 Εποχών» είναι ότι πέρα από την ικανότητά τους να δυσχεραίνουν τη μεταφορά της θερμότητας από την θερμότερη προς την ψυχρότερη πλευρά, έχουν επιπλέον και την ικανότητα να εμποδίζουν την προσπέλαση της άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας (ζέστης του ήλιου) προς το εσωτερικό των κτιρίων.
Ενεργειακοί υαλοπίνακες «Περιορισμού της ηλιακής ακτινοβολίας»
Στις περιπτώσεις που ο έντονος ήλιος «κτυπάει» τα τζάμια, χρειάζεται να σταματήσουμε την ελεύθερη προσπέλαση της ηλιακής ακτινοβολίας στο εσωτερικό των κτιρίων.  Οι ενεργειακοί Υαλοπίνακες διαθέτουν πρόσθετες επιστρώσεις, επιτυγχάνοντας ακριβώς αυτό, περιορίζοντάς την σημαντικά ώστε να ελέγξουν την είσοδο της φωτεινής ηλιακής ακτινοβολίας μέσα στα κτίρια. Πρόκειται για την κατηγορία των υαλοπινάκων ηλιακού ελέγχου (Solar Control).